• Blokfluit
  • Ensembles
  • Bamboefluit

Kinderen en jongeren tot 21 jaar

Lijkt het je leuk om blokfluit te leren spelen, maak dan een afspraak voor een kennismakingsles.

Op de kennismakingsles zal ik je de hele blokfluitfamilie laten zien; van een heel klein fluitje tot een hele grote Contrabas blokfluit en alle fluiten die daar tussenin zitten. We gaan luisteren hoe ze klinken en een eerste liedje spelen.

In de individuele lessen worden, rekening houdend met de leeftijd en belevingswereld van de leerling tal van vaardigheden geleerd, waaronder de drie technische aspecten Adem, Motoriek en Articulatie. Verder spelen we veel uit het hoofd; we leren noten lezen; improviseren en samenspelen. Als leerling heb je toegang tot de pagina met digitaal lesmateriaal waar je o.a. begeleidingen kunt vinden van de liedjes die in de les aan bod komen.

Als je handen en armen groot genoeg zijn kan je ook alt-, tenor- en basblokfluit gaan spelen. Heel leuk zou het zijn om met leeftijdgenoten in een ensemble te kunnen spelen en bij voldoende deelname wil ik dit graag gaan opzetten.

Volwassenen vanaf 21 jaar

Als volwassene ben je bij mij van harte welkom. Ik geef les aan alle leeftijden, zowel beginnend als gevorderd. In de Individuele les kan ik les op maat geven. We gaan tijdens de lessen dieper in op de blokfluit-technische vaardigheden, muziektheorie en het spelen van verschillende muziekstijlen. In een duoles zal ook het samenspelen en het naar elkaar luisteren aan bod komen. Je kunt kiezen uit lessen van bijvoorbeeld 30, 45 of 60 minuten per week of 1x in de 14 dagen. Het is ook mogelijk om een opfriscursus te doen middels een strippenkaart van 10 lessen. Sinds 2020 geef ik ook online les. Afhankelijk van het niveau, de wensen en het aanbod van de leerlingen kan gekeken worden naar de mogelijkheid van het spelen in een trio, kwartet of een groter ensemble. Op dit moment is er, zowel in Haarlem als in Heemskerk, plaats voor nieuwe spelers in de bestaande ensembles.

Leslocaties en lesdagen

Maandag: Maerten van Heemskerckplein 5 te Heemskerk
Dinsdag: Kloppersingel 103 te Haarlem